Любопитно

Таланти от Хасково и Димитровград спечелиха наградата „Вдъхновение“

Втората церемония за връчване на годишните награди „Вдъхновение“ 2023 на Съюза на организациите за любителско изкуство се проведе в Пловдив.

Имаше 31 номинации в 6 категории и 11 направления в различните изкуства с участници от цялата страна. Сред наградените бяха таланти от Хасково и Димитровград.

В категория за ученици от VII до IX клас награда „Вдъхновение“ в танцово изкуство спечели Зорница Георгиева от сдружение „Спортен клуб РОНА“ – Хасково, а във вокално изкуство наградата спечели Дария Тонева от „Академия за таланти“ – Димитровград. Наградите връчи Кристина Димитрова – член на УС на СОЛИ.

НаградиВ категория за ученици от X до XII клас награда „Вдъхновение“ в танцово изкуство с равен брой гласове спечелиха Елена Тодева от ТСК „Тангра“ – Хасково и Денислава Томова от сдружение „Спортен клуб РОНА“ – Хасково. Наградите връчи Петър Немски – член на УС на СОЛИ.

НаградиВ категория Колективни награди в танцовото изкуство, раздел „Съвременен танц“ наградата спечели сдружение „Спортен клуб РОНА“ – Хасково. Наградата връчи Сава Драгунчев – Изпълнителен директор на Национален фонд „Култура“.

НаградиВ церемонията по награждаване участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на СОЛИ Милена Налбантова, която е хореограф на „Рона“, ръководителят на „Тангра“ Дорина Инджова, която е носител на награда за цялостно творчество „Вдъхновение“ 2021-2022.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button