Регион

В Димитровград се преклониха пред делото на Васил Левски

В Димитровград отбелязаха 151 години от гибелта на Васил Левски.

Поклонението се състоя пред бюст-паметника на Апостола на свободата в парка до училище Васил Левски, което чества своя патронен празник. Венци и цветя в знак на признателност пред паметта на най-достойния син на България поднесоха кметът Иво Димов, народният представител Катя Панева, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, заместник-кметът Яшо Минков, общински съветници, кметове на населени места, ръководители на учреждения, граждани и ученици, съобщават от общината.

Преди това общоградското честване започна с церемония по издигане на националното знаме в двора на ОУ „Васил Левски“ с участие на военнослужещи от Хасково.

Васил Левски„Много думи са казани за делото на Васил Левски, давани са десетки примери с живота и саможертвата му, най-ценното обаче са заветите, които ни е оставил. Вече 151 години той живее във всеки от нас. 151 години поколения признателни българи свеждат глава пред подвига на Апостола и мълвят името му с признателност. Стотици училища, читалища, библиотеки, улици и учреждения носят името на този скромен за времето си, но велик за вечността българин, който ни показа, че невъзможното е възможно. Демокрацията, която днес приемаме за даденост, положи своите основи в идеите на Апостола. Неговото дело ни завеща една свободна и силна България“, каза в словото си Иво Димов. Слово държа и директорът Станислава Колева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button