Регион

Потвърдиха ареста на заловената с дрога за 1.7 млн. лв. на Капитан Андреево

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Хасковския окръжен съд, с което на 13 февруари 47-годишната Маринела Динкина от Перущица беше задържана под стража.

Haskovo.info припомня, че тя беше спряна на граничния пункта на 10 февруари при опит да влезе в Турция. В специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки бяха открити 72 пакета с дрога. Експертизата показа, че те съдържат 47,920 килограма марихуана на обща стойност 1 150 080 лева и 3,340 килограма кокаин на стойност 601 200 лева.

Обвиняемата твърди пред съда, че е била наета срещу 300 лева да извърши курс до Турция, като не е знаела за наркотиците, които били укрити в тайника. Тя е пътувала с още три приятелки. До момента имала 50 пътувания зад граница. Работи като хигиенист на къщи и апартаменти. Бусът е докаран от двама нейни познати.

Апелативните съдии приемат, че поради голямото количество иззет наркотик и високата му стойност, както и тежкото предвидено в закона наказание от 15 до 20 години затвори и глоба от 200 000 до 300 000 лева, при по-лека мярка има опасност тя да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заловената с дрога за 1.7 млн. лв. отрича да е знаела за тайника в буса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button