Хасково

Певци и танцьори от областта с награди от етнофестивала в Минерални бани

ЕтнофестивалътГолямата награда и шест от призовите места на Дванайстия детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който се проведе в Минерални бани, са за талантливите деца от Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info организаторите на проявата.

Голямата награда на форума „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.“ отиде при Балетна школа „Галаксико“ – Димитровград.
В категория съвременни танци първи пък се нареди хасковския балет „Рона“. Студио за модерни танци към НЧ „Дружба“ – Харманли и Танцов център Петя Стефанова – Свиленград заеха съответно второто и третото място. 

При фолклорните танци най-добре се представиха децата  от „Огнени ритми“ при НЧ „Рома 2004“ – Димитровград.
Трета награда при танцови колективи във възрастова група до 18 години отиде при ТС „Хорищенце“ – Харманли.  Детска вокална група „Щастливци“ от града на Белоногата пък се класира на трето място сред вокалните групи.

Призът за най-малък участник отиде при Илина Теодосиева от ЦДГ І „Роза“ – Димитровград.

Грамоти за участие получиха Танцов състав „Етномагия“ при ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Хасково и Театрална формация „Приятели“ при Обединени ученически общежития.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button