Хасково

НАП подари на музея в Хасково мраморна глава на мъж

Регионалния исторически музей в ХасковоКонфискувана антика за 8 000 лева подари НАП на Регионалния исторически музей в Хасково. Тя представлява мраморна глава на мъж, принадлежаща към бюст или скулптура, която е оригинален паметник на античната скулптура от периода на римското владичество II – IV век.

От 2011 година до края на месец май 2012-та, от Националната агенция за приходите са изготвени 44 проекта на заповеди на министъра на финансите, с които на музеи в цялата страна са предоставени безвъзмездно 6 399 вещи, представляващи културни ценности.

Същите са отнети в полза на държавата като веществени доказателства или като предмети на извършено престъпление с влезли в сила съдебни споразумения и присъди по наказателни дела, образувани за иманярство и пренасяне на културни ценности  през границите на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button