Спорт

Хасково приема турнир №367 от Балканската тенис лига

Близо 120 турнира за любители се организират годишно от Балканската тенис лига.

Тя беше създадена преди 3 години от президента на Тенис клуб „Хасково“ Йордан Йорданов. В неделя на кортовете в парк „Кенана“ ще се проведе турнир №367.

Първоначално мачовете се провеждат на кортовете в Хасково, откъдето тръгна и кариерата на Григор Димитров, но през миналата година географията на състезанията стигна до Казанлък, Ямбол и Банкя. Част от Балканската тенис верига са и още две държави, които са домакини на турнири. Това са Гърция (Александруполис) и Турция (Текирдаг и Силиври), а амбициите на организаторите са скоро част от програмата да бъдат Сърбия и Румъния, съобщава bgtourism.bg.

Към момента в Балканската тенис лига членуват 650 души от България, Турция и Гърция. Участниците получават точки за ранглистите на лигата. Популяризирането на играта тенис, поддържане на активен и здравословен начин на живот сред деца, младежи и възрастни е основна дейност от основаването, казва Йорданов.

При мъжете участниците са разделени в шест категории, а жените мерят сили на корта в три категории. Има и три категории при смесените двойки. Категориите не са по възраст, а по ниво на игра. Това може да противопостави на корта 60-годишен тенисист срещу 18-годишен, но и двамата да играят на едно ниво. Това прави мачовете изключително интересни и оспорвани, казва президентът на хасковския клуб по тенис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button