Хасково

Камерунски крале искат побратимяване с Хасково

Камерун на гости на ХасковоДоговор за сътрудничество с два камерунски града ще подпише утре официално кметът на Хасково Георги Иванов. Той прие в общината делегация от африканската държава, водена от кралете на Дуала и Маруа – Есака Екавала и Бакари Йерима. Чуждестранните гости са в областния град по покана на Младежки център.

Кралете всъщност са духовни водачи, а не истински монарси. При тях титлата се предава от поколение на поколение и те са най-важните хора, защото пазят традициите, обясни директорът на Младежки център Елена Цветкова.

Проектът включва информиране на учители и ученици по проблемите на устойчивото развитие, глада, бедността и неравнопоставеността между половете. В проекта участват 15 български училища и над 6000 ученици, които поддържат писмена връзка със свои връстници от Африка.

Гостуващата делегация бе впечатлена от зеленината на Хасково и не пропусна да обмени мнения с домакините както за околната среда, така и за образованието и социалната политика.

Програмата на камерунската делегация включва още среща с местния бизнес и училища.

На днешната среща представителите на африканската държава подариха на кмета Георги Иванов камерунска дреха с картата на Африка. Той ги дари с плакети на Св. Богородица.

 Камерун на гости на Хасково  Камерун на гости на Хасково
 Камерун на гости на Хасково  Камерун на гости на Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
RAMBO SILEK
RAMBO SILEK
07.06.2012 9:43 9:43

NAI NAKRAYA SE VIDE OT KYDE SA „KORENITE“ NA KMETA -PYRVO NASELI UZUNDJOVO S MANGALI SEGA 6E DOKARA I NEGRI-A6KOLSUN !!! DAJE 6E SI ZEME EDIN 4EREN I U TEH NA YAZOVIRA DA POSRE6TA GOSTITE 😉

Back to top button