Любопитно

Приказни вълшебства показва театър „Дани и Деси“

ИзложбатаПърва самостоятелна изложба на сценография и кукли на Таня и Атанас Евтимови се открива тази вечер в галерия „Форум”. Създателите на Театър „Дани и Деси” са посветили проявата  си на Месеца на детето.

Царкиня и седемте юнаци, Палечка, Принцеса-Капчица,  Жабокът-цар са част от подредените  оригинални кукли от многобройните спектакли по приказки от класиката и съвременни автори. Показани са и сценични декори,  допълващи  излъчването на посланията за добро, които присъстват в приказния свят.  Наблюдателните зрители ще забележат, че като истински аристократи на духа „Дани и Деси” имат и свой герб, увенчан с пурпурна театрална завеса и царствена корона.

От 1995 г досега  частният театър  играе с голям успех на професионални сцени, в училища, в детски заведения в цялата страна, залагайки на професионализма, експеримента, импровизацията  и  непосредствения контакт с публиката. Трупата е участвала в над 60 международни фестивала у нас, в Белгия, Франция, Мексико, Португалия , Турция и  в други страни.  Спектаклите звучат на 16 езика, сред които фламандски, унгарски, китайски. Последна засега в колекцията от престижни награди е „Златна магнолия” от Шанхай,  присъдена за най-добър визуален спектакъл.

На откриването на изложбата  в 18 ч „Дани и Деси” ще представи „Пеперудена магия” от Мая Дългачева, с която закриват своя 17-ти творчески сезон.  Спектакълът с режисьор Таня Евтимова, авторска музика Деси Димова, сценография инж. Атанас Евтимов е  подготвен специално за празниците „120 години Зелено Хасково”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button