Регион

Хванаха фалшиви стоки и фактури на Неделния пазар и дрога в Свиленград

Криминалисти са иззели ментета от Неделния пазар в Димитровград, съобщават от полицията.

На 23 февруари е проверен търговски обект на тържището и лек автомобил, ползвани от двама жители на Нова Загора. В павилиона са открити 330 ментета, а в колата още 33 фалшиви стоки. Двамата собственици на 21 и 32 г. са ги предали на разследващите с протоколи по образуваните досъдебни производства.

В същото време икономическите полицаи са проверили на пазара 39-годишна жена от омурташкото село Беломорци. Жената е заловена в момент на продажба на непопълнени фактури с фиктивен издател, към които е имало прикрепен касов бон на различна стойност. Иззети са 65 непопълнени бланки.

В същия ден от димитровградско жилище, обитавано от 63-годишен мъж са иззети 2280 цигари и 5,35 кг. нарязан тютюн. Свиленградски полицаи и митничари са извършили проверки на вход на ГКПП „Капитан Андреево“. В две коли, шофирани от турски водачи на 35 и 58 г. са намерени общо 1600 цигари без бандерол от различни марки. От жилище в село Иваново са конфискувани още 140 цигари.

42-годишен мъж пък е задържан за държане на наркотик в Свиленград. На 23 февруари в 18:30 часа криминалисти са проверили жилището му, където са намерени 157 грама марихуана и 39,5 грама бяло кристално вещество, реагиращо на дрога.

По същото време в Димитровград, Харманли и Хасково са задържани още трима на възраст 35, 24 и 18 г., в които са открити сгъвка пико и 3 грама марихуана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button