Хасково

Сертифицираха рота „Кабул“, над 160 военнослужещи заминават за Афганистан

РотатаСедма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул вече е сертифицирана. Контингентът ще замине за Афганистан в началото на месец юли. В състава на ротата са включени над 160 военнослужещи, които са преминали през специална подготовка. 80% от тях са от личния състав на хасковското поделение 52740.

„Военнослужещите са добре подготвени, сплотени и имат вяра в своите командири„, бе категоричен председателят на комисията по сертифициране полковник Георги Иванов. 

Патрулиране, ескорт, действие при намиране на кола – бомба, поставяне на импровизирано взривно устройство и охрана – това са само част от практическите умения, който са усвоили членовете на ротата. Те са държали писмен тест, минали са и през събеседване.

Ротата

Доника Паскалева

Мисията е с висока степен на риск, но 30% от състава на ротата са били и на други мисии, допълни Иванов.  В Афганистан нашите военни ще охраняват вътрешния параметър на летището в Кабул. Коалиционните партньори, които са предимно американци, пък поемат външния параметър.

На мисия в Кабул заминават и десетина жени. Сред тях е 27-годишната редник Доника Паскалева. Тя е хасковлийка, семейна е, все още няма деца. За нея това ще бъде втора мисия. Преди няколко години тя бе част от контингента ни в Босна и Херцеговина. По думите й в Кабул ще е по-опасна, но не й остава време да се притеснява. „Ние се подготвяме като мъжете, прави същите неща като тях, няма какво да е трудно“, каза с усмивка редник Паскалева.

Ротата Ротата
Ротата Ротата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

16 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.06.2012 13:17 13:17

Да,да ама не,Кабул може да започва с К ама не е Кенана яаа…

Анонимен
Анонимен
19.06.2012 3:24 3:24

s dve dumi nqmam dumi

Ххахаха жени военни смях
Ххахаха жени военни смях
16.06.2012 13:40 13:40

Я там тези много подготвените дебелани да обяснят на всички как се пие кафе на лафката и как се пуска принтера в канцеларията.Леле колко си била подготвена много добра бе.Пу дае*а мамата и смееш да се обясняваш че си била невероятно добър войник.ИЗРУУУУД

До много работливите жени по 8
До много работливите жени по 8
16.06.2012 13:35 13:35

Браво толкова си работлива че си станала 100 кг.Като сте толкова работливи,защо всеки път когато има работа сте в цикъл,защо не можете да направите нито 1 лицева упора,защо не можете да вземете изпита по физическа подготовка,1 набиране не можете да нарпавите да продължавам ли тъпо дебело свине????Освен да мрънкате и цвилите по цял ден че не можете да носите тежко,че не можете не знам ти какво си.И за мисиите не ми се обеснявайте знам как заминават всички с яко звънене и черпене.Те били подготвени.Събирам ви всички жени в поделението и нито една от вас няма да може да направи нищо от нещата които се се тренират там.Мрънкала долни,недъгави.Когато успееш да направиш всичко онова което правят мъжете тогава се обеснявай,че заслужава каквото ид а е било.Долни паразити които нищо не правят.

Пепси
Пепси
11.06.2012 12:26 12:26

На мен ми ясно кой пише всичко това.Това са хора от поделението,които по една или друга причина не успяха да се вредят за мисията до Афганистан.И сега ги яд и за това говорят по адрес на редничката от снимката.Само мога да ви кажа че за да отидеш на мисия се иска не само повечко сиво вещество но и умението да се сработиш с колектива.Трябва да уточним че се гордея с това че сам служител в МО и знам че не сме от мързеливите магарета.А на тези които плюят по отношение на момичето,аз лично я познавам като интелигентна и трудолюбива дама.А колкото за к*рвите те са по магистралите.И хайде да не се обиждаме че ако почна да плюя и да обиждам мястото няма да ми стигне.Искам за последно да уточня всяка жаба да си знае гьола и не гледайте в канчето на другият.Беше ми приятно да се запозная с вас,макар и коствено и всеки по пътят си.

Танита
Танита
11.06.2012 9:10 9:10

А бе , я да те питам аз тебе, ти жена имаш ли до себе си? Не обикаля ли кухнята и хладилника да ти пълни търбуха? Курва ли е, а?
Я не ме дразни, моля те, това, което си написал(а) е безкрайно тъпо. Искам да кажа, че моя съпруг е от „мързеливите магарета“ и съм изключително горда от това. Вече му е трета мисия, а ти с какво ще се похваалиш? Може би с висяне по кафенетата? Я си гледай скапания животец и не си давай мнението там , където не го искат. А за жените, които били мързеливи мога да ти кажа, че наистина минават нужната подготовка, а мързеливите определено не са там! Ай , със здраве……

NicKo
NicKo
10.06.2012 22:31 22:31

А ти ходил ли си на мисия,че знаеш как се ходи?Комплексар смотан…

До NicKo женския
До NicKo женския
08.06.2012 16:42 16:42

Я идете вие на мисия вика.Ти не прочетели как ходят на мисия тия повлекани бе малоумник.Те не правят нищо там,а само се оплакват и мрънкотят.Таака ще изкарам и 1000 мисии като тях да лежа и да ям по цял ден.Затова не ми лафи да не го дам в устата.А на тия мръсни долни същества мога да им пожелая само да ги скъсат от е*ане там.

NicKo
NicKo
08.06.2012 7:32 7:32

Ама големи сте комлексари всичките.От компютъра е лесно да стоиш и да плюеш.И кво завиждате ли ?Я идете изкараите някоя мисия да ви видим и вас де!Ама дали няма да ви раждясат гащите и да ревете да се връщате?Аман от нещастници като вас.Затова държавата ни е такава….

Анонимен
Анонимен
07.06.2012 23:54 23:54

АМИ ЗА ТАЯ РАБОТА В ХАСКОВО СИ ИМА ЕДИН ЛАФ НА ЕДИН ИЗВЕСТЕН ЧОВЕК ОТ ГРАДЪ НИ-К*РВАТА СИ Е К*РВА И МЕСТОТО И Е ДО ПЕЧКАТА И ХЛАДИЛНИКА,А НЕ ТАМ КЪДЕТО СИ МЕРЯТ ПИШКИТЕ…..

до дебелогъзата духла
до дебелогъзата духла
07.06.2012 23:06 23:06

Не се обеснявай чучело мързеливо.Всичко по горе е вярно на 100% със сиг си от тези мързеливите,вечно мрънкащи магарета които работят там.Ох в цикъл съм,ох не мога много е тежко,ох това,ох онова.Нямаш право да се обесняваш долно мазно животно такова,което си взима парите на гърба на другите.

тъпанар
тъпанар
07.06.2012 21:14 21:14

на духльовците по горе искам да задам следния риторичен въпрос-абе дебелогъ…..и келеши защо не идете вие а само седите зад компа и бълвате гущери срещу чюждия труд-стоп разбрах вие само това можете

Знаещ и можешт
Знаещ и можешт
07.06.2012 20:31 20:31

тая освен за е*не за друго нестава и кавали да прави на началниците

Иван
Иван
07.06.2012 19:35 19:35

Ами съвсем вярно е всичко написано по горе.Тя се била подготвяла като мъж,но къде в класното ли докато другите са на тактика или когато седи в канцеларията и си играе на компютъра.Ей няма ли кой да ги изгони тия навлеци вече бе.Със сигурност там само ще лежат както винаги е било и няма да мърдат по далеч от столовата и момчетата ще им вършат работата,а те ще си вземат паричките на тяхен гръб.После ми кажи е си вършила същото пфу дае*а.

Българин
Българин
07.06.2012 19:28 19:28

Браво отново снимани мързеливите магарета с голямо самочувствие.Тая къде пак са я снимали.Тя освен да мрънка постоянно нищо друго не може и накраят големите претенции.Няма снимат някой които заслужава и работи.Ей затова няма да се оправим докато се толерират някакви такива никаквици.Защото била жена на ония,чичо и бил еди си кой,неразположена била,не можела да носи тежко ей това са жените в армията.

Анонимен
Анонимен
19.06.2012 3:29 3:29

vse edno si na gradina mnoo qka podgotovka zakaraite me varnete me i za tqx ve4no ima6e gorivo kakto za xelbrok ako gi izpanat do poligona 15km pe6a tiq kaki edva li 6e izdarji podgotovkata

Back to top button