Хасково

Задържаха още двама за контрабандата на наркотици за 1.7 млн. лв. през Капитан Андреево

Хасковският окръжен съд задържа още двама, обвинени в опит за контрабанда на наркотици за 1 751 280 лева от България в Турция през ГКПП „Капитан Андреево“.

Haskovo.info припомня, че на 10 февруари на пункта беше арестувана 47-годишната Маринела Динкина от Перущица. Тя шофираше микробус с още няколко жени, а в тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки бяха открити 72 пакета с дрога. Експертизата показа, че те съдържат 47,920 килограма марихуана на стойност 1 150 080 лева и 3,340 килограма кокаин на стойност 601 200 лева.

Тя разказа пред съда, че е превозвала жени до Турция срещу 300 лв. по молба на двама мъже, които й прехвърлили буса на нейно има.

По-късно като подбудител и помагач на жената е обвинен и задържан 35-годишният Митко Каварджиев, както и Петко Балкански като помагач. Двамата са родом от Пловдив, но живеят в Съединение. В техни гаражи са открити коли с тайници, като взетите натривки от единия са отреагирали на марихуана, казаха от прокуратурата, която поиска най-тежката мярка „задържане под стража“. Спрямо Каварджиев има повдигнато и второ обвинение за контрабанда на дрога във Видин.

Двамата поискаха по-лека мярка. Съдът обаче ги остави в ареста заради обоснованото предположение, че са извършители на престъпленията, в които са обвинени и опасността да се укрият, която се извежда от предвиденото наказание – от 15 до 20 години затвор. Според съда в случая става дума за една добре организирана престъпна дейност. Предполага се, че са участвали и други хора.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Намериха марихуана и кокаин за 1.7 млн. лв. в тайник на микробус

Заловената с дрога за 1.7 млн. лв. отрича да е знаела за тайника в буса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button