Хасково

Близо 50 000 лв. глоби за месец от Инспекцията по труда в Хасково

40 наказателни постановления за общо 49 400 лева са влезли в сила през януари, съобщават от Инспекцията по труда в Хасково.

За месеца са съставени 8 акта за установени административни нарушения и са приложени 427 принудителни административни мерки.

Извършени са 85 проверки, при които са констатирани 431 нарушения. 181 са свързани с осигуряването на безопасни условия на работа, а 250 – с трудовите правоотношения.

Дадени са 6 разрешения за приемане на работа на непълнолетни. За сравнение през януари 2023 г. разрешенията са били 2.

От Инспекцията апелират при нарушаване на трудовите им права работещите да подават сигнали своевременно – докато още са на работните си места, и да съдействат на контролните органи, което е гаранция за по-ефективно прилагане на закона.

През 2024 г. сред основните приоритети на дирекцията в Хасково са контрол над законосъобразното полагане на труд, справяне с недекларираната заетост и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button