Любопитно

Благотворителна първомартенска кампания организираха от Старческия дом

Първомартенска благотворителна кампания провеждат потребителите на Дома за стари хора на Кенана в центъра на Хасково, съобщават от общината.

В следващите дни, до настъпването на Баба Марта, те ще продават мартеници. Средствата са в подкрепа на градежа на църквата „Свети Иван Рилски“ в квартал „Орфей“. Решението взели възрастните хора, а екипът на дома ги подкрепил, разказа директорът Кина Койнарска. Всички заедно изработили стотици традиционни български символи, кукли и сувенири.

Към благотворителната инициатива се присъединили и хората от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройва в квартал „Болярово“. Те също изработвали мартеници с благотворителна цел в часовете по трудотерапия.

Пъстрият щанд е разположен до сградата на общината. Там освен на красивите мартеници, всеки може да се наслади на изпълненията на вокалната група от Дома за стари хора. Любими български песни в акомпанимент на акордеон и гайда озвучават центъра, а възрастните хора с усмивка разказват своите спомени за това как се е празнувал денят на Баба Марта през годините.

БазарТе призовават всеки, който има добро и щедро сърце, да подари мартеница за здраве на близките си хора и дари средствата за завършването на църквата в квартал „Орфей“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button