Хасково

Водата в басейните – добра, в Меричлери арсенът още е завишен

Меричлери24 микрограма на литър е количеството арсен във водата в Меричлери, сочат последните взети проби, съобщи днес директорът на дирекция „Здравен контрол“ в здравната инспекция в Хасково д-р Ели Ташева.

Година и половина след като забраниха на меричлерци да пият вода от чешмите, нормите на арсен продължават да са над допустимите 10 микрограма на литър. Така докато не бъде направен новия водопровод живеещите в града ще продължат да се снабдяват с вода от водоноски.

7 са издадените предписания през май за нарушена микробиология на водата в региона, допълни д-р Ташева. Отклонения са засечени във водата в Димитровград и Симеоновград и в селата Радиево, Каснаково и Белополци, а нередностите са били отстранени веднага.

Добри са резултатите от пробите на водата в басейните в областта. В Хасково към този момент работещите са 4, в Димитровград – 2, в Свиленград – 2, в Харманли – 1.

От РЗИ припомниха, че техни инспектори вземат проби за химия и микробиология на водата в басейните три пъти по време на сезона. Съдържателите на басейните обаче имат грижата да правят това всяка седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button