Хасково

Инспектори и полицаи тръгват по заведенията, търсят пушачи

Цигари, илюстрацияЗасилени вечерни и нощни проверки стартират инспекторите от Регионалната здравна инспекция съвместно с полицията, съобщи директорът на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към РЗИ – Хасково д-р Иван Александров.

Проверките са по повод влязлата в сила от 1 юни забрана за тютюнопушене.

Само за седмица след старта на забраната инспекторите са връчили вече 61 предписания. Те са за това да бъдат премахнати старите табели, указващи залите за пушачи в заведенията.

Вчера е хванат и първия нарушител. Това е кафене в близост до ПГ по лека промишленост, където не са хванати пушачи, но кълбета дим посрещнали инспекторите. Наемателите признали, че в обекта са пушили ученици. Акт обаче не им е съставен. Съдържателите са получили само предписание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Неизвестен
Неизвестен
07.06.2012 19:51 19:51

Абе, какво ми говорите за ПГ по лека промишленост.Я идете на проверка вЪв ФСГ. Там учители и ученици пушат масово на двора.Да не говорим за „любимия“ директор, който дими като комин.Но на любимците на РИО всичко им е позволено и простено, нали?

....
....
07.06.2012 22:52 22:52

A kogato organite na reda sedqt po vreme na rabota pu6at si cigarite i si piqt biri4kata…nikoi ni6to ne ima kazva…Da gi bqh snimala pone…Ama se naroda vi kriv…Pyrvo si opravete vas..posle elate da ni proverite

Back to top button