Хасково

Положиха основния камък на параклис в двора на военното формирование в Хасково

Основният камък на параклис „Св. Архангел Михаил“ беше положен в двора на военно формирование 52 740 в Хасково.

Литургия отслужи Знеполският епископ Арсений. В основите на храма бяха поставени още кръст, кандило и стъкленица с лист, на който е написано, че това е православен храм. Подписите си на посланието поставиха епископ Арсений, командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, заместник-кметът Динко Тенев и заместник-областният управител Митко Петров.

Командирът на военното формирование подполковник Иван Бонев разказа в словото си, че през март 2020 г. военнослужещите и цивилните служители от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада са учредили Сдружение с нестопанска цел „Тунджанци – Решителност и чест“ с благородната кауза за изграждане на параклис в памет на загиналите български войни за свободата и независимостта на България, съхраняване на изконната връзка между българската армия и българската православна църква, запазване на нравствените ценности и добродетели, поддържане на войнската мотивация и единство сред военнослужещите.

ПараклисБлагородната кауза е благословена от пловдивския митрополит Николай и е подкрепена от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който е разрешил изграждането на параклис в района на военно формирование 52 740 – Хасково.

Днешният ритуал е в рамките на събитията, с които се отбелязва 22-годишнината от основаването на 31 механизиран батальон.

Продължава набирането на средства за изграждането на параклиса „Св. Архангел Михаил“.

Банкова сметка на Сдружение с нестопанска цел „Тунджанци – Решителност и чест“:

IBAN BG41 STSA 9300 0027 1006 67
BIC STSABGSF

При банка ДСК – АД

Титуляр: Сдружение Тунджанци – Решителност и чест

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз
аз
28.02.2024 22:14 22:14

А, за мюсюлманите ???

Back to top button