Хасково

По-ниска заплата за Ванчев заради следенето на Тянкова

Иван ВанчевОкръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев бе наказан с 10% намаляване на заплатата за срок от 6 месеца, защото си е позволил да наеме частен детектив, който да следи приятелката му – председателя на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова.

Това реши Висшият съдебен съвет (ВСС) днес в рамките на дисциплинарната процедура срещу Ванчев, която продължи повече от 6 месеца. Решението бе взето с 14 гласа „за“, петима бяха против и един – въздържал се, съобщава „Правен свят“.

Дисциплинарният състав, който разгледа казуса „Ванчев“ бил разделен по по въпроса трябва ли той да бъде наказван. Част от тях смятали, че не следва, защото Ванчев е наел частен детектив в лично качество, за да реши лични проблеми. Други обаче били на особено мнение, защото било неетично и неморално.

На заседанието отново е имало спорове за това дали да се налага наказание на Ванчев. Част от съвета изтъкнали, че това са лични, любовни отношения и не бива съветът да се бърка. Други, обаче, изтъкнали, че има нарушение на Конституцията – никой не може да бъде следен, сниман и т.н. без негово знание и съгласие. Компромисният вариант бил да се наложи по-леко наказание. Единият вариант бил Ванчев да бъде порицан, а другият – да му се намали заплатата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
любопитен
любопитен
07.06.2012 18:21 18:21

И каква е левовата равностойност на 10% от заплата на г-н прок*рора????

МАИОРА
МАИОРА
07.06.2012 18:28 18:28

Ванко,радвам си.е за тебе моето момче,бъди здрав и не обръщай внимание на простотията тя няма да свърши…

Иван
Иван
07.06.2012 19:43 19:43

Ей, прок*роре, не им обръщай внимание.Все пак не можеш да се мериш с Лазар Груев.Бъди здрав и остави тази ….. .

служител в съда
служител в съда
08.06.2012 9:08 9:08

Ванчев взема около 3000лв месечно а тези 10% –бълха го охапала –300лв

Back to top button