Хасково

Регистрираха 7 случая на тормоз в училище за година в Хасково, повечето са в мрежата

В Деня на розовата фланелка децата на Хасково казаха „Не на тормоза в училище!“.

За миналата година са констатирани 6 – 7 случая от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Притеснително е, че случаите се пренасят във виртуалното пространство и става въпрос за психически, а не за физически тормоз, като са по-трудно откриваеми.

В поредицата от инициативи на общината и местната комисия се включиха стотици ученици. Децата участваха в дискусия на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме“ и коментираха документалния филм „Агресия“, предоставен безвъзмездно на МКБППМН – Хасково от Асоциация „Докосни дъгата“.

УченициНа обяд ученици от ПГТ „Александър Паскалев“, ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Васил Левски“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, СУ „Паисий Хилендарски“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ се хванаха за ръце и описаха кръг на доброто в центъра на града. Символично те изхвърлиха в кошче негативните си мисли и подариха с усмивки посланията си за доброта и човечност.

Деца признаха, че всеки ден се сблъскват с тормоза в училище, но казаха, че не трябва да му се отговаря с тормоз, защото агресията поражда агресия и този цикъл трябва да бъде спрян.

УченициЗаместник-кметът Динко Тенев, който е и председател на местната комисия, благодари на младите хора за това, че са съпричастни с каузата на Деня на розата фланелка. „Искам да ви пожелая да бъдете по-смирени. И както сте съпричастни с радостта на приятелите си, така бъдете съпричастни и с тяхната болката. Бъдете здрави и щастливи и нека за поредна година всички заедно да кажем не на тормоза“, призова Тенев.

Розова рамка за снимки със силни думи-послания запечата спомена от днешния Ден срещу тормоза в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
28.02.2024 20:15 20:15

Деца признаха, че всеки ден се сблъскват с тормоз …. но комисията отчела 6-7 случая да не реши някой, че нищо не правят !? Без коментар към комисията, директори и учители, които явно съзнателно прикриват тормоза в училище и не вземат никакви мерки да бъде спрян.

Back to top button