Хасково

Хасковлии създадоха училищен вестник във Фейсбук

Клуб Млад журналистПрезентация на училищен електронен вестник направиха учениците от клуб „Млад журналист“ към хасковската езикова гимназия, който работи по проект УСПЕХ към МОНМ.

15-те възпитаници на школото са разработили Фейсбук страница „Училищен вестник Златаров“, на която публикуват всички новини от живота на гимназията. 

Под ръководството на Светлана Костадинова бъдещите репортери овладяват първите стъпки в създаването на дописки и репортажи.

„Разбира се, истинската журналистика все още е далече, но най-важното е, че тази група ученици вече гледа по  много по- различен начин на всяка публикация или ТВ предавания. За тези участници в клуба не е задължително журналистиката да стане професия, но професионалният поглед към нещата винаги ще им бъде полезен„, коментира за Haskovo.info ръководителката на клуб „Млад журналист“.

В края на годината електронното издание „Училищен вестник Златаров“ ще се появи и на хартия. Идеята е през следващата година изданието да излиза всеки месец.

Клуб Млад журналист Клуб Млад журналист

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button