Хасково

25 от 30-те обитатели на дома за слепи давали пълномощни срещу пари

Митко Събчев25 от 30-те обитатели на филиала за слепи към дома за стари хора в Хасково са давали пълномощни на външни хора да ползват правата им на инвалиди като срещу това повечето са получавали пари. 

Схемата е разкрита при вътрешна проверка в институцията, която беше назначена след като се оказа, че един от обитателите е собственик на автомобил без да знае за това.

Haskovo.info ви показа историята на Митко Събчев преди малко повече от две седмици. Тогава в дома беше получено писмо, с което инвалидът се приканва да плати глоба за неправилно паркиране в Пловдив. Малко след като историята придоби публичност истинският собственик дошъл в дома и прехвърлил колата на свое име.

Митко Събчев е сред малкото, които не са получавали пари, за да дадат пълномощно на друг човек. Останалите са вземали между 300 и 500 лева. Това е ставало с посредничеството на бившата старша сестра в дома Добрина Георгиева, която от години живее в Германия. Схемата е действала преди повече от 10 години.

Още вижте във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button