Хасково

Електротехник от СУПЦ – Димитровград – лице в национална изложба

ИзложбатаЕлектротехникът Красимир Стойчев от Социалното предприятие в Димитровград е едно от лицата на национална пътуваща фотоизложба на Министерството на труда и социалната политика. 

Експозицията бе представена днес в Хасково. Тя включва 40 фотографии, които разкриват човешките истории на съвсем малка част от 650-те хиляди българи, възползвали се от възможностите на ОП „Развитие на човешките ресурси“ и представя успешни проекти. 

Изложбата

Красимир Стойчев

Такъв е и проектът на община Димитровград, която в края на 2009 година стартира създаването на Социален учебно-професионален център, който предоставя социални услуги на хора в риск.

Общо 27 души с трайни увреждания, самотни родители и лица от малцинствени етнически групи са преминали обучение, практикували са наученото и за започнали работа към предприятието.

ИзложбатаЕдин от тях е Красимир Стойчев. Той е млад мъж с физическо увреждане. Израснал е в дом, а след това е продължил да живее в държавни институции и накрая попада в СУПЦ – Димитровград, където се включва в групата „Ремонт на битова техника“.

Днес Красимир дойде в Хасково, за да види себе си като лице на проекта на бригадирския град. Той не скри задоволството си от това, а и от факта, че „има професия в ръцете си„.

Тази година Красимир е абитуриент и срещата му с президента преди броени дни ще остане скъп спомен за цял живот, разказа за Haskovo.info абитуриентът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button