Регион

До месец стартира реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

ГКПП Капитан Андреево, илюстрацияЦялостната реконструкция на ГКПП „Капитан Андреево“ ще стартира през юли, обяви днес областният управител Ирена Узунова. 

Дейностите предвиждат свързване на пункта с магистралата, изграждане на допълнителни платна, разрушаване на част от сградите и построяване на нови административни сгради, направа на нова инфраструктура.

ГКПП „Капитан Андреево“ е построен през 80-те години и към този момент не може да поеме натоварения трафик. Именно за това непрекъснато се образуват опашки на турската ни граница. 

Междувременно Министерството на финансите е обявило търга за определяне на фирмата – изпълнител, която ще изгражда ТИР терминал на митница „Свиленград“. Този проект също ще улесни търговията и транспорта, ще подобри условията на работа  на всички митнически служители, уточни Узунова. 

Тя бе категорична, че догодина на есен България ще има граничен пункт, който по нищо няма да отстъпва на турския Капъ куле, който бе ремонтиран преди няколко години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button