Хасково

114 дружества има областната организация на БЧК

114 са дружествата в състава на областната организация на БЧК – Хасково – 63 в градовете и 51 в селата, отчете провелото се днес годишно събрание.

В осъществяване на червенокръстките дейности все повече нараства ролята на доброволците, чийто брой расте, се казва в доклада на д-р Стефка Младенова, председател на Областния съвет.

Социално-помощната дейност е насочена към уязвими общности, целта е интеграция на хората в неравностойно положение. Традиционни са трапезариите „Топъл обяд“ за ученици, програмата за подпомагане на деца в риск. В центровете за бежанци в Харманли и село Пъстрогор са предоставени дрехи и обувки, подкрепени са деца, посещаващи училище. По проект, финансиран от Швейцарския червен кръст, са възстановени семейни връзки на 123 бежанци.

БЧК218 души са преминали курсове на Червения кръст по оказване на първа долекарска помощ, организирани и на работни места. Системно се популяризира важността на доброволното кръводаряване, превенцията на водния травматизъм. Пострадали във войната граждани на Украйна получиха хранителни и хигиенни пакети. Активно бе хасковското участие в националната кампания в помощ на засегнатите от катастрофалните земетресения в съседна Турция и в Сирия.

БЧК7-те клуба на Младежкия червен кръст, които са в центъра на кампании за пътна безопасност, здравословен начин на живот, благотворителни акции в полза на болни деца, дават и на възрастните урок по съпричастие и хуманизъм.

БЧКХасковският БЧК е водещ сред неправителствените организации в региона, бе подчертано на събранието. Председателката на Клуба на военноинвалидите и военнопострадалите в Хасково Ненка Желязкова благодари за съвместната работа и връчи голяма мартеница.

БЧКДелегатите на форума приеха годишна програма за приоритетните дейности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button