Регион

Закриват филиалите на детска градина в Боян Ботево и Ангел войвода

Закриват се два филиала на детска градина „Снежанка“ в община Минерални бани.

С решение на общинския съвет от 1 март преустановяват работа филиалите в селата Боян Ботево и Ангел войвода.

Причината е недостатъчен брой деца. Малчуганите от закритите структури ще бъдат пренасочени за възпитание и обучение към филиала на същата детска градина в село Караманци, уточняват от общината.

Транспортирането на децата ще става с ученическия автобус на СУ „Христо Ботев“ в Караманци. Задължителната документация на филиалите в Боян Ботево и Ангел войвода ще бъде приета за съхранение от директора на ДГ „Снежанка“ в Минерални бани.

Сградният фонд на ДГ „Снежанка“ в Боян Ботево и Ангел войвода остава общинска собственост и при необходимост ще бъде ползван или предоставен по целесъобразност. Материално-техническото оборудване ще бъде разпределено според нуждите между филиала на детската градина в село Караманци и основната сграда на градината в Минерални бани, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Татяна
Татяна
01.03.2024 11:52 11:52

В този район изглежда няма деца. Там май много градини се затвориха поради липса на такива

Back to top button