Хасково

9 ареста за кражби и дрога при спецакцията в Хасковско, 102 глоби за пътни нарушения

9 души са задържани при вчерашната специализирана операция в Хасковска област, съобщават от полицията.

Седмина от арестуваните са за кражби. Трима от тях са задигнали хранителни продукти, техника и пари. Както Haskovo.info писа, любимчанин разби и обра търговски обект на паркинг „Генералово“. 34-годишен мъж от Кърджали и 24-годишен от казанлъшкото село Дунавци са откраднали 150 лева и хранителни продукти от магазин в Хасково.

24-годишна харманлийка е задигнала детска количка, 15-годишно момиче от село Белица е отмъкнало телевизор, а двама харманлийци на 29 и 26 г. са откраднали 1 050 лева.

Haskovo.info припомня, че вчера изходите на Хасково бяха блокирани от полиция, като се проверяваха преминаващите коли. В крайна сметка е задържан издирван 42-годишен сирийски гражданин от Харманли с отказан статут на бежанец, който е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест“. В него са намерени 10 грама метамфетамин и 2 грама марихуана.

Както Haskovo.info писа, в хасковски хотел беше заловена 29-годишна свиленградчанка с 15 грама марихуана.

В Димитровград е спрян 58-годишен мъж, който е шофирал с 1.29 промила алкохол.

При спецакцията са проверени общо 552 автомобила, 48 души от криминалния контингент, 61 уязвими обекта, 910 документа за самоличност, наркосборища, 28 хотела и места, за които има данни, че са посещавани от нелегални мигранти.

Съставени са общо 102 глоби по Закона за движение по пътищата.

Специализираната операция ще продължи и по време на почивните дни за националния празник Трети март. Акцент ще бъдат проверките на шофьорите за алкохол и наркотици.

Арести при блокадите на изходите на Хасково, задържан е и издирван сириец

Полиция блокира изходите на Хасково, проверяват всяка кола

Задържаха 18-годишен за кражба на 30 кг. маслини и 30 бутилки алкохол

Жена изхвърли марихуана от терасата на хотел при полицейска проверка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мария
Мария
01.03.2024 10:26 10:26

Всеки ден трябва да има такъв контрол и спецакции!

Back to top button