Хасково

Млади фермери се състезаваха в Хасково

Училищният кръг на състезанието „Млад фермер“ се проведе в хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“.

Състезателите са ученици от 11 В клас. Те представиха обичая „Трифон Зарезан“ и избраха цар на лозята. Състезаваха се в резитба на лозя – формировка едностъблен подобрен Гюйо, допълват от гимназията.

Участниците бяха наградени с грамоти от Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование и обучение от РУО – Хасково. Те пък й подариха ръчно изработена мини-градина в стъклен глобус и мартеница.

СъстезаниеЗа награда учениците ще посетят „Бата – Агро“, за да се запознаят с новите технологии в земеделието.

СъстезаниеПроведе се и дегустация на вино сред пълнолетните гости и учители за „най-чувствително небце“. Победителят г-н Шукри получи грамота и награда – ръчно декорирана бутилка с отлежала гроздова ракия. За останалите, остана послевкуса на хубавите вина, посочват от училището.

СъстезаниеИмаше и надпревара за майсторско управление на трактор по определен маршрут.

Състезание

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button