Хасково

Езиковата в Димитровград с най-висок среден успех на матурите

матури, архивСредният успех на всички зрелостници, явили се на матури в Хасковска област, е 4,14 и е по-висок от миналата година, което е обнадеждаващо, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Иван Панайотов.  С 5,19  димитровградската Езикова гимназия „Иван Богоров“  изпреварва Езиковата и Математическата гимназия в Хасково.

Следващите в класацията са ПМГ-Димитровград и СОУ „Д-р П.Берон“ в Свиленград. Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково е с незавидния успех 3,00.

2211 зрелостници са се явили на изпита по български, 1009 – по география като втори избираем предмет. Двойките са 465, отличните оценки- 589. 227 от тях за по български, 43 по география. 51 са пълните шестици, от тях 13 за по математика, 5 – по български език. Двама са набрали максимума от 100 точки– Ваня Петкова от ПМГ-Хасково и Тенчо Тенев от ГПЧЕ „Ас.Златаров”. Следващите двама с 99,5 точки са от Хасково и Тополовград.

Средният успех по английски, биология, български, история и математика бележи ръст в сравнение с миналогодишните резултати.

В Караманци, където тази година няма зрелостници, на матура по български и география са се явили 29 и 30-годишен. Средният им успех е 4,15.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button