Хасково

Делян Добрев прогнозира ръстът на туристите между 5 и 8 процента

Делян ДобревРъст на туристите между 5 и 8 процента прогнозира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той бе днес в Хасково, за да участва в бизнес форум „Регионално развитие, инвестиции, печалби“ заедно с министъра по усвояването на еврофондовете Томислав Дончев.

Първенец ще е Беларус, откъдето се очаква да пристигнат два пъти повече туристи в сравнение с миналата година. За Русия цифрата е над 20 на сто, като само преди седмица е издадена 100-хилядната виза. В Беларус пък е бил поставен рекорд за брой издадени визи за ден – над 6200.

Министър Добрев бе категоричен, че до края на юни легловата база в страната ще бъде запълнена на 100%. 

Тази година всички застраховки, които се внасят от туроператорските фирми във специално създадения за целта фонд, са завишени между 5 и 10 пъти, уточни Добрев. Това ще позволи на държавата при евентуален инцидент да се намеси адекватно, коментира министърът, визирайки миналогодишния скандал, който беляза края на летния туристически сезон. Тогава заради неуредени отношения между националния превозвач „България ер“ и туроператорска фирма над 900 туристи от Русия, Финландия и Прибалтика останаха с дни блокирани на летищата в Бургас и Варна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button