Хасково

„Демонът от Скопие“ превръща лошите в прясна кайма

Демонът от Скопие„Демонът от Скопие“ на Малък градски театър зад канала е поредната постановка, включена в програмата на Театрални празници 2012 – Хасково. Спектакълът ще се играе тази вечер от 18:00 часа.

В ролите любителите на театралното изкуство ще видят Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Петър Калчев, Евгени Будинов, Владимир Димитров, Стоян Младенов,Владимир Пенев, Илка Зафирова и Иван Петрушинов. Цената на билетите е 12 лева

В оригинал пиесата носи заглавието Демонът от Дебър мaaлo и е написана по поръчка на Dramski театър, Скопие за неговата 60-та годишнина (2006) като авторът Горан Стефановски е разиграл брутално канибалска история, реципрочна на социалния канибализъм, който връхлетя Балканите. 

В центъра стои месомелачка, която превръща лошите в прясна кайма, изпечена на уханни кебапчета. Преди да се случи това мутрите минават под бръснача на Коце берберина (Филип Аврамов). Самият Коце е смлян от придошлата демокрация в лицето на новозабогатял съдия, домогнал себе си до главен прокурор.
Коце е този, който трябва да вземе правдата в ръцете си.

Малък градски театър ще гостува и утре в Хасково със спектакъла „Канкун„. В събота и неделя най-малките зрители ще могат да посетят Къщите на приказките, които ще отворят врати в Кирковото училище и в двора на Историческия музей. Малките ще могат да видят „Цар Лъв“ и „Забавно училище 2“ на Държавен куклен театър – Ямбол и „Мокра приказка“ и „Кучето, което не може да лае“ на Илкова театър – София. Ще има и детска работилница пред театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button