Хасково

8 под 18 години с разрешителни за работа

Инспекция по труда8 разрешителни за наемане на работа на лица под 18 години е издала досега Инспекцията по труда. 

5 от тях са в Хасково, 2 – в Харманли и 1 – в Любимец. Фирмите са предоставили необходимата документация и са осигурили всички условия за труд на младежите, съобщиха за Haskovo.info отинспекцията. Фирмите, наели непълнолетни, ще бъдат проверявани дали спазват Кодекса на труда и най-вече работното време за тази категория работна ръка.

Намаляване на броя на разрешителните за лица под 18 години е тенденцията, която се забелязва през последните години. Не че млади хора не желаят да припечелят с труда си през летните месеци, но на фона на икономическата ситуация липсват подходящи работни места и възможност за избор.

Поради многото формалности, наложени от законовата уредба, фирмите също не са ентусиазирани да наемат непълнолетни, коментираха от Инспекцията по труда в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шивач
шивач
15.06.2012 14:02 14:02

Тая служба не върши никаква дейност.
АМА НИКАКВА ДЕЙНОСТ
ПО ДОБРЕ ДА Я ЗАТВОРЯТ
Има фирми в града които получават информация от инспекторите седмица по рано за часа и датата на проверката и освобождават всички хора без договори. Тези дето са на смени идват само дневна на работа и им е забранено да говорят че са на смени. Не плащат вредни и не дават защитни средства срещу прах и шум. Викат работничките на работа по време на национални празници и в събота без заповед и без да плащат за извънреден труд.

Щели да гледат дали се спазвал Кодекса на труда.

Смешно, Смешно, Смешно
Толкова смешно звучи това обяснение: „Щели да следят за спазването на кодекса на труда“

Отразете реално нещата, направете едно журналистическо разследване и ни накарйате да ви вярваме.

Back to top button