Хасково

Маскирани обраха офис в Хасково и жена в Димитровград

Два грабежа са извършени вчера в Хасковска област, съобщават от полицията.

В 17:40 часа на спешния телефон е подаден сигнал от служителка в офис за парични преводи и разплащания в комплекс „Веспрем“ в Хасково. Жената съобщила, че 10 минути по-рано в офиса е влязъл мъж с качулка на главата и медицинска маска на лицето. Непознатият се приближил и насочил към нея нож. Той поискал оборота от касата.

Изплашената жена му предала наличните 2 010 лева и 200 лева на монети, които той прибрал в чанта и се оттеглил в неизвестна посока.

Незабавно са сформирани екипи по издирване на нападателя. Както Haskovo.info писа, бяха завардени изходите на Хасково, входа на магистрала „Марица“ до село Крепост и входа на Димитровград. 3 часа по-късно 48-годишният познайник на полицията е задържан с част от парите.

По-рано през деня в Димитровград пък е ограбена 68-годишна жена. Тя разказала, че в 14 часа на булевард „Димитър Благоев“ била нападната в гръб от мъж с качулка, който се опитвал да отмъкне дамската й чанта. Дръжката на чантата се скъсала, тя се разтворила и той откраднал портмонето й със 120 лева, дебитна карта и лични документи.

Малко по-късно полицаите са заловили 35-годишния димитровградчанин, познат с подобните си прояви. При задържането му той стискал в ръката откраднатата сума и е направил самопризнания.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинения на двамата мъже и са ги задържали за 72 часа.

Мъж от Царево пък е хванат за кражба на продукти от магазини в Димитровград. Криминалистите са доказали, че 48-годишният е задигнал от хипермаркети хранителни стоки за близо 200 лева, които не е заплащал на касата. Той е направил самопризнания, като е платил стоките.

Двама димитровградчани на 33 и 35 г. са арестувани за кражба на алкохол от павилион в село Винево. 15-годишно момиче е задигнало два електромотора за поливане, пръскачка, газова бутилка и котлон от имот в село Белица.

Полицаите са заловили двама чужденци с фалшиви шофьорски книжки в региона.

Полиция отново заварди изходите на Хасково, проверяват и пътници в автобуси

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
06.03.2024 15:08 15:08

Кой е тоя пишман крадец,Бакито ли е пак?

Back to top button