Хасково

3 340 лв. за градежа на църквата в „Орфей“ събраха от мартенски базар

Потребителите от Дома за стари хора на „Кенана“ и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в квартал „Болярово“ дариха днес 3 340 лева за градежа на църквата „Свети Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“, съобщават от общината.

Парите бяха събрани по време на първомартенската благотворителна кампания. В рамките на инициативата хората от двете социални заведения изработваха и продаваха мартенички, за да помогнат за дострояването на бъдещата църква в най-големия хасковски квартал.

Отец Никола получи дарението и благодари на всички дарители за щедростта и доброто дело. Той благослови възрастните хора от Дома в „Кенана“ и потребителите от Центъра в „Болярово“ и си пожела всички заедно да присъстват на освещаването на новия християнски храм.

ДарениеДиректорът на Старческия дом Кина Койнарска и управителят на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства Силвия Тилкова получиха сертификати за дарението. Заместник-кметът Мария Вълчева благодари на всички, които изработваха и продаваха мартенички, както и на стотиците дарители, които помагат за доизграждането на храма в квартал „Орфей“.

Дарителска сметка: Църква „Свети Иван Рилски“
Уникредит Булбанк BG90UNCR70001522636841

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.03.2024 14:07 14:07

За мен не е редно ,църквата да взима пари от стари ,бедни и болни хора,от деца и т.н.Трябва да е в тяхна помощ!

Last edited 1 month ago by Анонимен
Янко Митев
Янко Митев
06.03.2024 16:47 16:47

Тоя поп е нагъл! Пари от дома за стари хора? Сега да иде от онкоболните и инвалидите! Защо не вземе от светия синод? Изглежда иска да си смени Дачията с нова кола! Господ ще го накаже!

Back to top button