Хасково

300 танцьори от 11 града на фестивал в Хасково

Милена НалбантоваВ събота стартира 6-ият фестивал „Източно вълшебство“, организиран от читалище „Заря“ и балетна формация „Рона“ с подкрепата на община Хасково. 300 участници в 17 групи и индивидуални изпълнители от 11 града ще се изявят на фестивалната сцена.

Председател на журито е хореографът Тихомир Митев, а в състава му личи името на международния съдия Игор Делемастра от Италия. Тази година за първи път ще бъде приложена нова система за оценяване по модела на Световния танцов шампионат в Италия, подчерта ръководителката на „Рона“ Милена Налбантова.

Освен бели денс и етно, на 6-то издание на феста ще бъдат застъпени и стиловете латино, хип-хоп, съвременни танци, джаз и танцово шоу. Класиралите се на първите три места ще получат награди, сред които купата на кмета на община Хасково. Организаторите ще отличат най-добрата хореография, най-оригиналните костюми, най-малкия танцьор.

Изненадата на феста се нарича „релакс-шоу“. В неделя преди церемонията по награждаването под светлините на прожекторите ще застанат майки на участници в димитровградската балетна формация „Галаксико“, които ще покажат, че всяка възраст е подвластна на вълшебството на танца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button