Хасково

239 000 трябват на „Хасково“2 за „В“ група

Топка, илюстрация239 хиляди лева са необходими на „Хасково“ 2, за да може да играе във „В“ група според изготвеният проектобюджет на футболния клуб. В него са включени не само разходите за представителния мъжки тим, но и за формациите на 150-те юноши и деца, които тренират в школата под ръководството на петима наставници.

До момента клубът си е осигурил 100 хиляди лева – става ясно от докладна записка на общинския съветник Митко Ламбов, който е президент на новака в Югоизточната „В“ група. Очакванията са в клубната каса да влязат още 40-50 хиляди, но те няма да са достатъчни, затова ръководството на „Хасково“ 2 иска помощ от общината.

На предстоящата сесия идния петък съветниците ще гласуват дали на футболния клуб да бъдат отпуснати средства в размер до 30 % от предложения проектобюджет, тоест максимум до 70 000 лева, колкото бяха дадени от общината и за създаване на женски баскетболен тим

„Футболът е най-масовия спорт и обществеността в града ни има нужда от такъв отбор. Надяваме се впоследствие да се класираме и в по-горна група“ – аргументира се Митко Ламбов.

Както е известно, преди броени дни „Хасково 2“ увенча с успех 3-годишните си усилия и най-сетне влезе в трета дивизия като на баража победи с 2:1 тима на „Евроколеж“. Президентът на хасковския клуб се надява с помощта на общината най-популярната игра да бъде възродена под Ямача.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button