Любопитно

Повече дами в новия мандат на местната власт в Хасковска област

Повече дами са представени през новия мандат в местната власт в Хасковска област.

С четири мандата зад гърба си е кметът на община Ивайловград Диана Овчарова. Тя е първата жена на този пост, отбелязва Националното сдружение на общините в Република България по повод днешния 8-ми март. Също с поредни кметски мандати са Милена Рангелова в Симеоновград и Мария Киркова в Харманли.

В настоящия мандат работата на общински съвети у нас се председателства от 75 дами. Сред тях са Таня Захариева – Хасково, Богдана Богданова – Ивайловград, Светлана Стоева – Симеоновград, Таня Станкова – Любимец, Силвия Георгиева – Тополовград. Както Haskovo.info писа, председателят на Общински съвет – Димитровград Гергана Кръстева наскоро беше избрана за трети мандат в Управителният съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

През 28-те години от създаването на Национално сдружение на общините неизменно неговият екип е бил ръководен от жени. Настоящият изпълнителен директор е свиленградчанката Силвия Георгиева, която тази година ще има личен юбилей. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалности „Политически науки“ и „Европейска публична администрация“. Има над 25-годишна академична и професионална реализация в областта на местното самоуправление. Понастоящем е докторант в направление „Политически науки“ във Философския факултет на Софийския университет.

Гергана Кръстева отново ще е в ръководството на НАПОС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button