Хасково

Глутница нападна жена край Цигарената в Хасково

Кучета, илюстрация

Решението на проблема с бездомните кучета и изграждането на приют

Майка на 8-месечно момченце е била нападната от глутница кучета край бившата Цигарена фабрика и се е отървала от жестоки нахапвания само по чудо.

Инцидентът станал малко преди 7 часа сутринта, докато 32-годишната Светла Георгиева спокойно си вървяла по тротоара на път за болницата. Изведнъж върху нея се нахвърлили три кучета, които изскочили от загражденията на фабриката. Въпреки че порталът е охраняван, пазачът изобщо не се намесил. Младата майка побягнала към отсрещната мантинела и била спасена от три жени, които започнали да хвърлят камъни по псетата. За късмет точно тогава тръгнал спрелия на светофара поток от автомобили, който разделил Светла от агресивните четириноги.

Силно изплашена, жената позвънила на тел. 112, но единственото, което й казали оттам било, че сигналът е приет. След като никой не реагирал, хасковлийката подала жалба до кмета Георги Иванов, в която подробно описала случката.

Кучета, илюстрацияТя твърди, че го прави не само заради себе си, а и заради други хора, които могат да пострадат, тъй като много нейни познати също са били нападани от кучета край бившата Цигарена фабрика. Светла настоява за намеса на общината, тъй като според гардовете на някогашното предприятие животните не били техни, а безпризорни.

„Благодарна съм, че се разминах само с уплаха. Направо не ми се мисли, какво щеше да стане, ако бях с количката с детето“ – коментира ужасената майка пред Haskovo.info. Тя заяви, че е крайно време да се направи нещо по проблема с бездомните кучета и изрази възмущение, че никой не защитава хората в подобни случаи.

Сега Светла чака официално писмо-отговор от общината, откъдето са я посъветвали, ако не получи такова да се обърне към отдел „Контрол, обществен ред и законност“.

Решението на проблема е изграждането на приют, в който да се отвеждат бездомните кучета, коментираха от кметството. Проект за такъв общината има и е предоставен на сдружение „Моят свят“, което търси финансиране за изграждането му по линията на публично- частното партньорство. Кога това ще стане не е ясно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Катил
Катил
15.06.2012 15:25 15:25

Какъв приют?! За храна на лъвовете в зоопарка!

Некатил
Некатил
15.06.2012 17:10 17:10

Катила може да си е катил,но е абсолютно прав.А защитниците на безпризорници не само да лаят,ами да вземат мерки.Защото заедно с песовете и тях на лъвовете.А колкото до охранителите,иди в 22.00ч.хвърли му една пиратка и е насран.И тия от КОРЗ какво,по цял ден са из Кауфланд на хладно и на сянка,иначе в количките пече,а хората кучета ги яли…

защитник на хората
защитник на хората
15.06.2012 19:23 19:23

Единственото решение е да се изтрепят бездомните песове. Който има претенции – да си ги вземе у тях и да им построи приют.

Анонимен
Анонимен
16.06.2012 0:40 0:40

firma IPON ohranyava znachi …a???

Анонимен
Анонимен
16.06.2012 15:38 15:38

Vzemete si opravete durjavata be nishto ne e kato horata v taq strana kato se pochne ot ylicite do opravlqvashtite obache globite za vsichko sa nalice kak da dadesh pari za neshto sled kato si chupim kolite nahapvani sme ot kucheta i t.n potresena sum kak da jivee mlad chovek v nashata rodna Bulgariq!

Анонимен
Анонимен
16.06.2012 15:39 15:39

Spored men trqbva da se postroqt priuti za horata a kuchetata da se omurtvqt…horata sedqt gladni i na putq nie shte mislim za kuchetata v chujbina nqma 1 kuche po ulicite

Back to top button