Хасково

Българо-турски форум за ефективно използване на общи ресурси в Хасково

д-р Огуз Демир„През 2001 г банките в Турция бяха в криза. Преструктурирахме сектора и благодарение на реформата сега кризата е зад гърба ни“, каза д-р Огуз Демир от Истанбулския търговски университет, който изнесе атрактивна лекция за глобалната икономическа криза и ефекта и в родината му.

Д-р Огуз Демир, който е специалист по регионално развитие и управление , програми на ЕС, международната икономика, е изследвал и инвестиционните процеси в региона Одрин- Хасково. Той бе в Хасково по покана на Алианса за регионални и граждански инициативи. На форума бе и председателят на сдружението на общините „Мерич“ в Одрин Енис Исбилен.

Алиансът направи социологичско проучване за нуждите на бизнеса от работна ръка в Хасково и Одрин, създаде интернет-платформа и двуезичен модул за електронно обучение и трудова борса, съобщи председателят Цветелина Нешкова. Представители на ХТПП, община Стамболово, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково и СОУ „В.Левски“ в Димитровград представиха съвместни дейности с институции и училища в Одрин, Люлебургаз и Узункюпрю.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button