Хасково

7 хиляди в общината с репродуктивни проблеми

Ден на репродуктивното здраве7 хиляди души в община Хасково имат  репродуктивни проблеми, само 5 % от тях обаче се нуждаят от оплождане ин-витро. Тези данни съобщи днес Златина Тодорова на кръгла маса, организирана от сдружение „Зачатие“. В Хасково липсва център по репродуктивно здраве, профилактиката според сдружението е на нулево равнище.

Организацията представи начините на финансиране от държавата на диагностиката и лечението на безплодието. Напоследък все повече общини отпускат средства на двойки, потърсили подкрепа.

Ден на репродуктивното здравеБъди в час по репродуктивно здраве“ е кампанията на „Зачатие“, адресирана към учениците от 5-ти и по-горните класове . Изработени са 2 вида книжки- за момичета и за момчета със съвети за превенция на репродуктивните заболявания и стерилитета. Сред факторите, оказващи влияние са инфекциите, предавани по полов път, тютюнопушенето и алкохолът, строгите диети , анаболните стероиди. В случай на нужда винаги се обръщайте към специалист с необходимата квалификация, съветва илюстрованата книжка.

Със съдействие на общинската администрация в Хасково и Регионалния инспекторат наесен информационната кампания ще обхване всички училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button