Регион

ПГССИ – Свиленград с високотехнологичен кабинет по растениевъдство

ПГССИ - СвиленградПрофесионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград наесен ще има високотехнологичен кабинет по растениевъдство.

Стремежът на ръководството на училището с повече от 35-годишна история и доказан опит в подготовката на средни специалисти в областта на икономиката, туризма и селското стопанство е подкрепен от Фондация „Америка за България“, която отпусна 23 400 лв. Договорът е подписан, потвърди директорката инж. Христина Милушева.

Ремонт и съвременно оборудване от интерактивна дъска и компютри ще превърнат помещението в модерен кабинет по растениевъдни науки , съобразен с последните тенденции в специализираното образование. Кабинетът ще даде възможност на учениците да придобиват повече практически умения, които след завършване на гимназията да им бъдат полезни за успешна реализация на пазара на труда.

След ЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград и СОУ „Неофит Рилски“ в Харманли свиленградската професионална гимназия е третото учебно заведение в Хасковска област , което получава финансиране от Фондация „Америка за България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
даскала
даскала
23.06.2012 22:14 22:14

Браво Милушева.Какво прави ПГСС Хасково.

Back to top button