Хасково

Хасковските данъчни открили скрити 15 милиона лева

Пари, илюстрацияУкрити данъци и осигуровки за близо 15 милиона лева разкриха хасковските инспекторите от НАП. Това стана с направените 212 ревизии от януари до сега. В 97% от ревизираните дружества са установени допълнителни данъчни и осигурителни задължения, а в 147 от случаите става дума за суми над 10 000 лева, съобщиха от приходната агенция.

Най-често компаниите укривали обороти и така в бюджета не постъпвал данък добавена стойност /ДДС/. „Осветеният“ от данъчните ДДС за периода почти 12 милиона лева. Разкритите допълнителни задължения по данък „печалба“ са 1 245 000 лева, а по плоския данък за физическите лица – 1 455 000 лева. Допълнително установени са и 399 000 лева невнесени осигуровки.

В повечето случаи задължения се крият от дружествата, които търгуват на едро, показал анализът на приключилите ревизии. След проверка на 30 търговци са начислени допълнителни данъци и осигуровки за почти 4,7 милиона лева. Не са подминати фирмите от строителния бранш – 21 компании са спестили 2,5 милиона лева, както и търговците на дребно, при които са начислени 1,3 милиона лева.

През първите пет месеца на тази година обект на ревизии са били още компании, произвеждащи и търгуващи с горива, автомобилни превозвачи, зърнопроизводители, предприятия, занимаващи се с дърводобив и производство на мебели.

Данните са от ревизии, извършени от хасковските инспектори на НАП в областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Кърджали и Смолян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един 7.62
Един 7.62
18.06.2012 14:18 14:18

Значи дигат цените на бензина,малко им идва високата цена и пак крадат.Ебати и държавата,крадливо племе.Ами авизирайте ги тия,посочете кои бензиностанции са,да спрат хората да зареждат при тях и тогава да крадат,на Мойсей камбаните…

Back to top button