Хасково

Георги Русев: Змиите хапят само ако са провокирани

ПепелянкаСъс затоплянето на времето навлязохме в сезона на змиите, когато влечугите се събуждат, а отровата им е в голямо количество и е силно токсична.

През последната седмица спасителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на три сигнала за змии в Хасково.  

„В България има 17 вида змии. От тях на практика само два вида са отровни. Това са пепелянката и усойницата„, разказа за Haskovo.info председателят на Тракийското херпеторогично дружество Георги Русев.

По думите му змиите нямат за цел непременно да ухапят човека. Те прибягват към тази мярка само ако се почувстват застрашени за собствения си живот. 

„По принцип змиите бягат от хората, затова е най-добре, когато човек се разхожда в гората да вдига шум„, допълни Русев.

ПепелянкаВсе пак инциденти се случват. Въпреки че през ръцете му минават стотици змии, самият той е бил хапан и дори е лежал в болница. 

При ухапване дори и опасните змии не винаги пускат отрова. Ако обаче това се случи жертвата усеща силна болка, последвана от оток и променя цвета на мястото на ухапване. В такива случаи е най-добре да се потърси незабавно медицинска помощ.

Как изглежда най-отровната змия – пепелянката в България и още съвети вижте във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.06.2012 13:52 13:52

Целият град се е превърнал в змиярник,само по Раковски няма щото там е окосено…

Анонимен
Анонимен
18.06.2012 16:06 16:06

То не бе зима, студове и наводнения; сега пък змии и кърлежи! Какво още ще ни сполети до следващите снегове!!!!!!!!!!!

Back to top button