Хасково

Проучват пазара на земеделска земя в Хасковска област

Жито, илюстрацияЕкип от експерти на Териториалното статистическо бюро в Хасково е ангажиран в представително изследване на пазара на земеделска земя. 

Проучването събира данни за покупко-продажби на селскостопански земи и отдаване под аренда. В Хасковска област обект на анкетата са близо 60 фирми, извършили сделки от 2010 година досега. Условието е собственикът или арендаторът да е запазил предназначението на земята за селскостопански нужди.

Ще бъде събрана информация за цените на земеделската земя и рентните плащания в отрасъла за пет основни категории земя (ниви, естествени ливади, лозя, овощни градини, мери и пасища) и по категории на почвено плодородие. Първите резултати ще бъдат обобщени в края на месеца

Изследването, което ще завърши през есента на 2013 г, се провежда по договор между Евростат /статистическата служба към Европейската комисия/ и Националния статистически институт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button