Хасково

Нощните проверки на РЗИ и полиция за пушене без глобени

Цигара, илюстрацияНито един нарушител на наредбата за тютюнопушене не откриха здравни инспектори и полицаи при съвместна проверка в края на миналата седмица, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

За една нощ те са проверили 11 ресторанта и барове и в нито един не са спипали пушещи вътре в заведенията.

Освен за димящи на закрито, по време на акцията униформените следиха и за непълнолетни по баровете. Оказа се, че и тук нарушители няма, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Целта на проверките е не само осъществяване на контрол, но и провеждане на разяснителна дейност за институциите, обектите с обществено предназначение и цялата общественост.Съвместните акции на служителите на РЗИ и Полицията ще продължат.

Haskovo.info припомня, че от 1 юни е въведена пълната забрана на тютюнопушенето на закритите обществени и работни места, както и на някои открити обществени места – прилежащите терени и тротоари на детски и учебни заведения, ученически общежития и местата за предоставяне на социални услуги за деца, площадките за игра, места, където са организирани мероприятия за деца и ученици, спортните обекти, летните кина и театри по време на спортни и културни прояви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.06.2012 12:13 12:13

А СТИГА ВЕ
СЕРИОЗНО ЛИ?
БРЕЕЕЕЕЕЕ
ДА НЕ ПОВЕРВА ЧОВЕК

Back to top button