Хасково

Деца от Неделното училище на поклоннически туризъм по морето

Неделното училищеБлизо 30 деца от Неделното училище към църквата „Свети Димитър“ в Хасково се завърнаха от четиридневна екскурзия до морето. Малчуганите, водени от свещениците към храма отец Петър, отец Серафим и преподавателката в училището – богослов Алина Кильова  посетиха множество религиозни обекти по Черноморието.

Сред тях бяха храма „Св. Св. Кирил и Методий“ в Созопол, където се намират мощите на Свети Йоан Предтеча, манастира „Рождество Богородично“ в Бургас, исторически паметници в Несебър. Групата гостува и в манастира „Свети Георги“ в Поморие по покана на неговия игумен.

Това бе поредната екскурзия, организирана от Неделното училище към храма „Свети Димитър“. През май възпитаниците на школото присъстваха на тържествената света литургия в Баташката църква, посветена на българските православни новомъченици, загинали в клането през 1876 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button