Хасково

Възпитаниците на Румяна Георгиева обраха наградите на театрален фест във Варна

ТеатърС куп награди се завърнаха възпитаниците на театралната школа към Младежки център Хасково от ХІІІ международен театрален фестивал „Приказка за теб“, който се проведе във Варна.

Младите актьори от Хасково с ръководител Румяна Георгиева представиха пет спектакъла.

В първа възрастова група първа награда за миниатюра спечели „Приказка за феи“ на Театър Пинокио. В раздела за спектакъл втора награда спечели „Хитра Петра“ на Светослав Минков, изиграна от Театър Буратино. Призът за женска роля отиде при Калина Вълчева за ролята си на Лошата фея в „Приказка за феи“, а индивидуална награда за актьорско майсторство спечели Гери Димитрова за ролята си на Хитра Петра.

Във втора възрастова група втора награда за спектакъл спечелиха „Истинската история на Мона Лиза“ от Веселин Стоянов на Малък младежки театър зад пазара и „Госпожа Министершата“ на Бранислав Нушич, а първа награда – „Ключ за седмото небе“ на Иглика Пеева. Наградата за мъжка роля отиде при Йосиф Хаджиев за ролите си в „Истинската история на Мона Лиза“ и в „Ключ за седмото небе“. Индивидуални награди за актьорско майсторство взеха Димана Щерева, Борис Костадинов, Богдан Бухалов, Йозлем Йозджан.

„Това беше едно достойно представяне в тази юбилейна за театралната школа година, която донесе освен много награди и много радост“, заяви Румяна Георгиева, която получи диплом за принос към фестивала.

Театър Театър

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Матева
Матева
19.06.2012 14:36 14:36

Познавам и участниците, и художествения ръководител на театралната школа и затова не ме изненадват тези резултати. Няма форум, от който да не се завърнат с награди. По-ценно от призовете, обаче, е отношението на тези млади хора към изкуството и живота изобщо. Целеустремени, талантливи, всеотдайни, добронамерени един към друг, те порасват с всяка среща с професионализма и голямата любов на Румяна Георгиева. Жалко, че не може да приеме повече деца в школата си, но това пък може да е сигнал за тези, които имат отношение към бъдещето на нацията ни…

Back to top button