Хасково

Румяна Фрик: Художникът оставя следа за следващите поколения

ИзложбатаИзложба на художничката Румяна Фрик се открива тази вечер в галерия „Форум“. Авторката се представя с близо 30 творби – абстрактна и авангардна живопис.

След Хасково й предстои самостоятелна експозиция в Хамбург. 

Румяна Фрик е излязла от Хасково преди две десетилетия, повече от 10 години живее в Швейцария. Днешната и изложба има и сантиментален повод: 30 години от завършването на гимназията. След СОУ  „Васил Левски“ тя учи в учителския институт в Стара Загора, в Пловдивския университет, а във втората си родина – във висше училище по изкуство и медиен дизайн.

През 2010 година Румяна Фрик показа свои картини в галерия „Лицо“, продадени с благотворителна цел, двама колеги са и гостували за обща изложба в Бюлах, Швейцария. „Рисувам, защото трябва да рисувам, с изкуството оставяме следа за следващите поколения“, казва с усмивка художничката часове преди откриването на изложбата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button