Хасково

Сметище с тоалетна и липсваща улица тормозят стотици хасковлии

улица АкацияВ истински кошмар се е превърнал от няколко месеца насам животът на хората от ул. „Акация“ 3. 74-те семейства от жилищния блок не могат да стигнат до домовете си с кола заради огромните ями по пътя, не могат да използват гаражите си, а от терасите си виждат незаконно сметище с наскоро „поникнала“ насред боклуците тоалетна.

За неволите на живеещите на ул. „Акация“ 3 сигнализира Селями Нури. Мъжът обясни, че след обилните валежи тази година, улица пред блока им почти не е останала. Шахтата дори стърчи на около 30 сантиметра над земята и няма как да събира дъждовните води. Те от своя страна се вливат в дерето – сметище.

улица Акация

Металната тоалетна

„По време на обилните дъждове силата на водата беше толкова голяма, че помете едно от децата от блока. Бащата едва успя да го спаси, за да не падне в дерето и да се удави“, разказа развълнувана Хава Кадир. „Ако някой може да каже, че това е улица, да дойде и да го заяви„, призоваха живеещите на „Акация “ 3.

Срещу блока има хранителен магазин. Там неволите на собственици и служители също са свързани с липсата на път. Те носят на ръце стоката, за да заредят обекта. Наталия Янева разказа, че при дъжд водата дори влиза и наводнява магазина.

Линейка пред блока също не може да дойде, тъй като коловозите, през които е минавала водата на места достигат 80 сантиметра.

улица Акация

Сметището

Единственото, което е направено пред блока са тротоарите, признават хората. Част от плочките обаче са разбити от пловдивската фирма, която е монтирала външните табла. „Дори и кабели стърчат и високото напрежение може да убие някой ако не внимава“, заяви Селями Нури. 

Обитателите на блока от „Акация“ 3 неведнъж са се обръщали към кметския наместник в кв. „Република“, но по думите им са получавали само предизборни обещания.

От община Хасково коментираха, че имат разработен проект за цялостна рехабилитация на улица „Акация“, който е подаден за финансиране в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Докато чакат одобрение от администрацията обещаха да направят проверка и да установят щетите от дъждовете.

улица Акация

Селями Нури

улица Акация
улица Акация улица Акация
улица Акация улица Акация
улица Акация улица Акация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
19.06.2012 13:36 13:36

Сичкото мангал в Бермудския триъгълник или поне 3-метрова ограда между Акация и Маалата!

jbdc
jbdc
19.06.2012 13:54 13:54

tozi mandat e za krainite kvartali beshe kazal kmeta ha-ha-ha

Анонимен
Анонимен
20.06.2012 8:55 8:55

Манговциии,манговци вие си го избрахте Узунжовския циганин за кмет,като ви даваше парички да гласуватуе за него добре.А СЕГА ДРЪЖТЕ ГО ЗА К*РА,И ВИКАЙТЕ УРА.Манговци мръсни за 20лв.продадохте цял град сега ревете,на сапун на сапун…

Анонимен
Анонимен
20.06.2012 13:20 13:20

4akaite we tfa da ne e ot neska ot kakto se pomnq vinagi si e bilo taka

Жоро
Жоро
20.06.2012 17:27 17:27

Те поне имат тротоар! Елате да видите ул.Стоян Заимов

nasko
nasko
23.06.2012 18:49 18:49

skipi bratya blgari selyanduri s svinski srvuli tezi hora koito naricate mangovsi na tyah im dadoha samo 20 lv za tova li im zavizdate atezi koito nekyltyrni kultyrno kradat sednali na byuroto s selenin sselyanina myhimikalkata na tyh zasto ne se obrstate taka napravo vzimas sapyna i bryatuavnimatelno go brsnes za da ne go porezes razbra li

veselina
veselina
23.06.2012 18:56 18:56

zasto gi obizdate horata sega ne vi razbiram polovinata tam sa bilgari ot tozi blok az sm na levski

Back to top button