Регион

След три години намериха 3 от 30 откраднати картини

Полиция3 от откраднатите преди три години 30 картини на харманлийски художник са намерени, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Служители на сектор Криминална полиция и харманлийските полицаи са извършили четири претърсвания в частни домове. Проверките са по повод образувано досъдебно производство от 2009г, когато е подадена жалба за откраднати 30 картини и фотоапарат от лек автомобил в Харманли.

Местен художник е натоварил творбите си в колата, подготвяйки ги за изложба, а вечерта неизвестни лица са ги откраднали. След получена оперативна информация, вчера криминалистите са претърсили 2 жилища в жк „Орфей“ и улица „Св. св.Кирил и Методий“ в областния град и 2 жилища в Любимец на улица „Рила“.

В домовете са открили 3 от откраднатите картини. Според полицаите, извършители на кражбата са трима 22-годишни мъже и 21-годишен младеж от Хасково, познати на органите на реда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button