Хасково

Деветокласник първенец на национален конкурс

Стефан КолевДеветокласникът Стефан Колев от хасковската езикова гимназия спечели първо място за рисунка в националния конкурс за историята и бъдещето на българо-руските отношения. Състезанието се е провело в два кръга – областен и национален. Участниците са имали два месеца за подготовка на представянето си.

Журито оценило над 3000 творби в 5 различни направления е отличило рисунката на младежа на Руската църква в София. Официалното награждаване бе преди дни в София, откъдето Стефан се завърна с грамота и награда – професионални пособия за рисуване.

Стефан Колев

Руската църква в София и къщи от Етъра

Успехите на деветокласника в сферата на изобразителното изкуство не са от вчера. Той има спечелено първо място в международния конкурс InterArt Expo. За разлика от конкурентите си, които заложили на Айфеловата кула и Колизеума, Стефан участвал с картина на къщи от Етъра.

Включен е и в книгата на Фондация Димитър Бербатов за успелите деца на България в сферата на Класическото изкуство. Възпитаникът на хасковската Езикова е участвал и в 2 изложби, арт пленер и арт клуб. 

Стефан казва, че рисуването му е само хоби, но говори с интерес за техниките и стиловете в изкуството. Иска му се да има повече време за творене. „За да рисуваш, трябва да си напълно освободен от всичко!“, споделя Стефан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button