Хасково

Попълниха ръководството на диабетиците след спорове на висок глас

ДиабетициПопълнен бе съставът на управителния съвет ръководството на Дружеството на диабетиците в Хасково. На мястото на Дора Александрова и д-р Караджов, които се оттеглиха по свое желание по здравословни причини, събранието избра Христина Мантарова и Александър Гогов. Съгласно устава  управителният съвет има още 2 г до края на редовния си мандат.

Скоро ще имаме клубна база и ще възобновим дейностите си, прекъснати през последните 5 месеца, съобщи председателят Петър Дялков. Тъй като общината в момента не разполага с подходящо помещение, което да предостави, ръководството на организацията се е насочило към наемане на друг имот. Субсидията, която ни се отпуска, едва стига за осигуряване на консумативи за редовните изследвания на кръвната захар, каза още Дялков в отговор на изразени съмнения за финансови злоупотреби.

Диабетици

Петър Дялков

Хасковската организация, която наброява 242 членове, е класирана на 3-то място по дейност от Българската асоциация на диабетиците. На отчетното събрание  в столицата преди 10 дни Петър Дялков е избран за член на управителния съвет на асоциацията.

Още преди да започне днешното събрание, по време на регистрацията на редовно отчетените членове, възникна спор на висок глас дали са легитимни някои от дошлите – изключени или неподали  заявление за приемане, както гласи уставът. Те бяха допуснати в залата и останаха в нея до края на форума. Пак преди събранието Димитър Димитров, който на миналото събрание предложи освобождаване на 3 –членния управителен съвет и избор на нов, припомни, че е подал сигнал в прокуратурата. В отговор на неговото предложение в управителния съвет да влязат самият той, адвокатът Димитър Пелтеков и бившата областна управителка Райна Йовчева, на събранието бе съобщено, че Йовчева не намира за уместно да бъде в ръководството, но нямало да откаже да помогне на организацията.

 Диабетици  Диабетици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button